Stress er ikke en sygdom, men en tilstand af øget spænding. Vores fysiologi er skabt til at kunne klare kortvarige spændingstilstande. Når kroppen sættes i forhøjet beredskab, er den klar til at præstere over normalen. Men hvis denne tilstand er vedvarende, eksempelvis på grund af for højt arbejdspres, kan spændingstilstanden blive permanent og udvikle sig til stress.
Stress er bestemt ikke noget, man skal tage let på. Hvis man har mistanke om, at man har stresssymptomer, bør man straks søge egen læge.
En anden ting, der kan være vigtigt at minde sig selv om er, at stress sjældent kommer af sig selv, men at man tillalder at nogen, eller noget får lov at stresse én. Mange psykoterapeuter undlader at tale om den del af at være stressramt. Men jeg gør det. Vi er nødt til at tale om, hvorfor du blev stresset, og om du bemærkede, at det gik den forkerte vej med din mentale sundhed. Vi skal også tale om, hvorfor du ikke valgte at trække 'stikket' noget tidligere, hvorfor du tillod, at det kom så videt. Denne samtale er ikke altid sjovt, men du kan være sikker på, at den er nødvendig, og den vil hjælpe dig med at forebygge stress i fremtiden.
Er du kommet i lægelig behandling, er det en god idé at opsøge en psykoterapeut. I forhold til min stressterapi udarbejder vi i fællesskab nogle strategier, som skal hjælpe dig med at undgå kommende overbelastninger. Når du først er blevet ramt af stress, skal du fremadrettet være mere varsom. Det er vigtigt, at du får en bevidsthed om dine krops advarselssignaler, og det er præcis her, vi vil lægge vores fokus.
Psykoterapien er en del af løsningen, fordi samtalerne vil bringe den nødvendige afklaring. Det er under vores samtaler, at du vil få mere klarhed omkring din måde at være i verdenen på. Når dette er sket, og du er blevet mere bevidst om dig selv, begynder det egentlige arbejde, hvor du skal finde din helt egen belastningstærskel. Dette er noget, jeg kan hjælpe dig med.