Psykoterapi i Odense. Hvad er psykoterapi?

Psykoterapiens formål er at hjælpe dig med at få et godt og berigende liv

Alle ved, at livet består af op- og nedture, og de fleste mennesker har prøvet at befinde sig i livets skyggeside. Men hvad kan man gøre ved det? Kan man overhovedet gøre noget, når livet har set sig sur på én? Du har altid et valg. Du kan enten acceptere din situation, hvilket kan være nødvendigt, eller du kan prøve at ændre noget.


Terapi og samtaler kan hjælpe dig med at komme frem til kernen af dine udfordringer, og skabe klarhed ift. hvad der skal ske fremadrettet. Efterfølgende kan det vise sig, at der ikke skal så meget til, før dit liv er tilbage på rette spor. Det er ofte de små ændringer, der kan give det helt store udbytte. Det enest du skal komme med er lysten til forandring. Forudsætningen for, at noget nyt kan ske i din tilværelse er, at du er åben og ærlig overfor dig selv og din psykoterapeut. Kun når man tør at se på sig selv, også de sider af ens personlighed, som ikke er så fede, kan psykoterapien hjælpe dig med at komme videre.

Kend din fortid og brug den i nutiden - så får du et godt fundament for håb i fremtiden

Det giver god mening at gå tilbage i tiden og finde årsagen til ens udfordringer, men psykoterapi er ikke psyko-arkæologi. Det er meningsfuldt at gå tilbage til fortiden, men kun for at finde inspiration til nutiden og for at skabe håb for fremtiden. Det er aldrig godt at dvæle ved alt det, der er sket og som du alligevel ikke kan ændre noget ved. Fortiden kan rumme nøglen til fremtiden, men låsen den skal bruges med findes kun i nutiden. Vi taler om din fortid, men fokus vil altid ligge på tiden her og nu. Du kan ikke leve i fortiden, ej heller kan du leve i fremtiden. Du har kun nutiden at være i.

Psykoterapi handler om nuet og det, der må komme

Ønsker du at ændre noget i dit liv eller har du en udfordring, som du gerne vil gøre noget ved? Så er det nødvendigt med en adfærdsændring, men det er nemmere sagt end gjort. De fleste mennesker har brug for lidt støtte for at kunne ændre noget i deres liv, og denne støtte kan jeg give dig.

Psykoterapi kan hjælpe dig med at opbygge et nyt fundament, hvorpå du kan skabe et anderledes liv med nye perspektiver. Det eneste det kræver, er lyst til at prøve noget nyt og et åbent sind.

Kontakt mig og lad mig vide, hvordan jeg kan hjælpe dig.