Kom ud af depressionen

Lad ikke depressionen slukke din lyst på livet

Depression berøver mennesket dets livsgnist. Livet bliver smagsløst uden glæde og lyst. Omverdenen opleves som om man lever i en 'osteklokke'. I værste tilfælde kan den depressive have følelsen af, at livet ikke længere er værd at leve.


Oplever du, at du har depressive tendenser, så er det vigtigt, at du opsøger egen læge. Der vil du kunne udredes for depression og evt. henvises til videre behandling.


En depression kan have mange årsager, lige fra sociale, hormonale til genetiske faktorer kan spille ind. Det er altså ikke nemt at behandle en depression udelukkende med samtaleterapi. Det kan derfor blive nødvendigt med mild medicinering. Mend et er vigtgt at forstå, at medicinering ikke kan, eller må stå alene. Det er nødvendigt at du indgår i et terapeutisk forløb.


På sundhed.dk kan du læse udførligt om depression og dens symptomer. Tryk her for at komme til artiklerne


Depression har ofte rødder i fortiden

Som sagt kan årsagerne til en depression være mangfoldige. Men oftest har en depression sine rødder i noget fortidigt. Det kan være alt lige fra en dårlig skolegang til familiære problemer, der mere eller mindre pludseligt fører til en depression. Her er det samtalerne med en psykoterapeut, der vil hjælpe dig, fordi I i fællesskab kan nå frem til årsagen til din depression.

Bryd ud af depressionen ved hjælp af psykoterapi

Depression er som et fængsel. Du lever dit liv igennem en osteklokke. Livet bliver tamt og smagsløst. Antidepressiv medicin kan være en del af løsningen, men den bør aldrig stå alene. Psykoterapi kan være det, der skal til for, at du atter får smag for livet.

Ved du, at du lider af depression, eller oplever du, at du befinder dig i en af livets bølgedale og har brug for støtte? Så vil en kombination af kognitiv og eksistentiel psykoterapi sandsynligvis være en del af løsningen. I mine terapitimer fokuserer vi på hele din "eksistens". Især tiden op til din depression vil være af interesse, netop for at finde ledetråde, der kan hjælpe dig med at overvinde din "indre fjende" og give dig et nyt perspektiv på nuet og fremtiden.


Du skal være indstillet på, at ville ændre noget i dit liv. Men du skal også minde dig om, at ændringer aldrig er nemme. At ændre noget i dit liv kræver lyst til forandring og mod på at se sig selv i fra en anden vinkel.

Kontakt mig og lad mig vide hvordan jeg kan hjælpe dig.