Utroskab og hvordan I kommer videre

Kom videre efter utroskab

Utroskab er knusende. Tilliden blev brudt og mange par vælger at brydes efterfølgende. Men holder man af hinanden og nærer man dybe følelser til hinanden, så er der et alternativt. Det handler om at bearbejde utroskaben på en sådan måde, at begge parter bevarer deres selvrespekt, men samtidigt kan tilgive hinanden. Parterapien kan hjælpe med at vise nye perspektiver for par, som er kørt fast i utroskabens dønninger.

Hvorfor utroskab?

Utroskab kan have mange årsager. Den værste er den tilfældige utroskab. Det er, når ens partner har været utro fordi lejligheden bød sig. Denne form for utroskab bygger på manglende respekt og kærlighed til sin partner.
En anden form utroskab stikker dybere. Man er sin partner utro fordi man ikke får det ud af relationen til den anden, som man ønsker sig, eller fordi man på anden vis er utilfreds med ens parforhold.
Det er klart, at mangel af dialog om det der er vigtigt, samt modet til at turde at tale om det, som er svært eller gør ondt, er vigtige forudsætninger for, at utroskab ikke dukker op i ens parforhold.

Parterapi kan hjælpe jer

Når stormen har lagt sig, er det på sin plads og på tide at komme videre, selvom der er en masse sårede følelser og sårede egoer. Utroskab er så gammel som kærligheden selv. Så længe der har været mænd og kvinder på den planet, så længe har der været utroskab og vil der være utroskab. Utroskab er ikke fedt, men den skal ikke have lov at ødelægge et ellers velfungerende parforhold. Der er en vej ud af denne uheldige situation, der er fyldt med krænkede og vrede emotioner.


Er I blevet enige om, at I vil give jeres parforhold en chance til, så er det vigtigt, at I griber det rigtigt an. Det drejer sig ikke om, at den forurettede blot skal tilgive den anden, og at den anden skal angrer af hele sit hjerte. Det handler om at begge parter skal kunne komme ud af situationen med selvagtelse og selvrespekt. Den forurettede skal kunne se sig selv i spejlet efterfølgende og den anden part skal erkende det der er sket, men efterfølgende ikke lade sin dårlig samvittighed ødelægge parforholdet.


At komme videre efter utroskab er ikke altid nemt. Tilliden skal genskabes, men med åbenhed, kærlighed og viljen til tosomhed er der bestemt gode chancer for at overvinde utroskab. Parterapien kan hjælpe jer med at genfinde tilliden, fremme den rette tilgivelse og vis jer et fornyet perspektiv for fremtiden.

Kontakt mig og lad mig vide hvordan jeg kan hjælpe dig.